Tradicionalna manifestacija "Veče atletike Republike Srpske" u Prnjavoru: Spaićeva i Grubiša najbolji atletičari, „Borac“ najuspješniji klub (FOTO)

Voislav Grubiša iz Atletskog kluba "Borac" iz Banjaluke i Vanja Spaić iz trebinjskog "Leotara" proglašeni su za najuspješnije atletičare Republike Srpske u 2020. godini, na manifestaciji "Veče atletike Republike Srpske", koja je održana u Prnjavoru.

Najuspješniji atletski klub u Republici Srpskoj u 2020. godini je AK "Borac" iz Banjaluke.

Drugi je AK "Banja Luka" iz Banjaluke, a treće mjesto dijele AK Glasinac iz Sokolca i AK Prnjavor.

Grubiša je prvak BiH u bacanju diska, u ovoj disciplini je oborio rekord Republike Srpske, a ove godine osvojio je i bronzanu medalju na Prvenstvu BiH u disciplini bacanje kugle.

Spaićeva je ove godine osvojila zlatnu medalju u disciplini bacanje koplja na Balkanijadi u Rumuniji, prvak je BiH u bacanju koplja, a u ovoj disciplini oborila je i rekorde BiH i Srpske.

"Priznanje najuspešnijeg u Srpskoj nam je ogroman podstrek za dalji rad i postizanje još boljih rezultata. Podsticajno i pohvalno je  da je naš trud i rezultate prepoznao Atletski savez Republike Srpske-rekli su novinarima Spaićeva i Grubiša, po prijemu priznanja.

Duško Ivičić, predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske, istakao je da su održana sva prvenstva Republike Srpske - od Trebinja do Prijedora.

"Naši atletičari su u ovoj godini ostvarili odlične rezultate na međunarodnoj i domaćoj sceni, od kojih je posebno ističemo osvajanje Balkanske zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji, naše Vanje Spaić-naglasio je Ivičić.

 Najuspješniji mlađi seniori Republike Srpske su Slađana Jagodić iz AK "Borac" Banjaluka i Aleksandar Lučić iz AK "Glasinac" Sokolac.

U kategoriji cicibana najbolje rezultate u ovoj godini ostvarili su Jovana Radulović i Filip Radulović iz AK "Prnjavor".

Kod mlađih pionira najuspješniji su bili Ema Kovač iz AK "Akademac" iz Bijeljine i Irinej Nikolić iz AK "Rogatica", a kod starijih pionira Nika Popić iz AK "Banjaluka" i Luka Kezunović iz AK "Glasinac".

Najuspješniji mlađi juniori u 2020. godini su Almina Rašić iz AK "Teslić" i Luka Ivičić iz AK "Borac", dok su Aleksandra Roljić iz AK "Banjaluka" i Jovan Rosić iz AK "Borac" najbolji juniori.

Nagrada za četiri decenije rada u atletici uručena je treneru Atletskog kluba "Rogatica" Dejanu Mićeviću.

Za najuspješnijeg trenera mlađih kategorija proglašen je Duško Ivičić iz AK "Borac", a za najuspješnijeg trenera Milan Spaić iz AK "Leotar".

Manifestaciji "Veče atletike Republike Srpske" prisustvovao je, uz čestitke na dobroj organizaciji i dobrim rezultatiuma, i predsjednik Atletskog saveza BiH Goran Bošnjak.

POSEBNO PRIZNANJE NAČELNIKU TOMAŠU I MINISTARKI DAVIDOVIĆ

Posebno priznanje Atletskog saveza Republike Srpske za doprinos u razvoju atletike uručeno je načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, a isto priznanje dobila je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Tomaš je uputio riječi zahvalnosti Atletskom savezu Republike Srpske jer je Prnjavoru povjerena organizacija ove tradicionalne manifestacije , kao i domaćim klubovima "Prnjavor" i "San", koji su doprinijeli da Prnjavor bude domaćin ovakvog sportskog događaja.

"Pokazali smo da je Prnjavor na posebnoj mapi atletike Republike Srpske i BiH, a uvjeren sam da će tako i ostati zahvaljujući našim budućim investicijama i njihovim dobrim rezultatima. „Kraljica sporta“ ima budućnost-optimista je Tomaš.

On je izrazio zadovoljstvo da je kao načelnik opštine imao priliku da pomogne i nagradi prave rezultate koji su postignuti zahvaljujući radu, trudu i entuzijazmu atletičara.

"Uradićemo, sa naše strane, sve što je potrebno za dalji razvoj atletike u Prnjavoru, prije svega izgradnjom sportskog terena koji je potreban takmičarima da bi ostvarivali još bolje rezultate. Zajedno sa Atletskim savezom smo trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije za atletsku stazu-najavio je Tomaš.

N. ĐURIĆ