Testiranje teslićkih studenata na virus korona

Teslićki studenti koji planiraju da se vrate u studentske domove, prije prijavljivanja u domove, trebaju da se testiraju na prisustvo virusa korona u lokalnom Domu zdravlja “Sveti Sava”.

- Svim studentima iz Teslića, koji planiraju da se vrate u studentske domove, na raspolaganju je Dom zdravlja „Sveti Sava“. Testiranje je 1. juna 2020. godine, a termini za testiranje biće određeni sutra, rekao je direktor teslićkog doma zdravlja Srđan Danilović.

Podsjećamo, na sajtu JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopšteno je da je to procedura koja važi za sve studente u Republici Srpskoj koji planiraju da se vrate u studentske domove.

- Svi studenti u Republici Srpskoj koji planiraju da se vrate u studentske domove, a prema dogovoru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, treba da se prije prijavljivanja u domove testiraju na prisustvo virusa korona (SARS-CoV-2) u pripadajućim domovima zdravlja. Studenti inostrani državljani donose negativan nalaz testa na SARS-CoV-2 iz matične države, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.