Teslićanka Almina Rašić učesnica Balkanskog prvenstva

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević upriličio je danas prijem za uspješnu atletičarku Alminu Rašić povodom njenog odlaska na balkansko prvenstvo koje se održava ovog vikenda u Istanbulu.

Almina Rašić već dugi niz godina u kontinuitetu ostvaruje odlične rezultate, kaže načelnik Miličević, te dodaje da je to potvrda kvalitetnog I kontinuiranog rada.

“Pred Alminom je balkansko prvenstvo u Istanbulu I to je jedno u nizu takmičenja na kojem će ona predstaviti opštinu Teslić. Siguran sam da će I ovaj put na takmičenju pokazati najbolje sto umije. Mi joj naravno želimo svu sreću I uspjeh. Opštinska uprava podržava sve sportske klubove, ali posebno ima tu obavezu da one koji imaju najbolje rezultate, propratimo finansijski i podržimo u bilo kojem smislu, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu” – rekao je Miličević.

Almina koja će predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine istakla je da joj je velika čast učestvovati na balkanskom prvenstvu naročito sto je mlađa juniorka, a takmiči se u starijoj I jakoj konkurenciji. Cilj joj je oboriti lični i državni rekord, te se nada dobrom rezultatu.

Tagovi: