Teslić: U karantinu u hotelu "Posavina" 17 osoba

Teslićani koji su negativni na testiranju tokom kontrole na graničnim prelazima, njih 17, smješteni su u karantin u hotelu „Posavina“ u „Banji Vrućici“ i svi su pod ljekarskim nadzorom.

- Nad njima se vrši redovan zdravstveni nadzor mjerenje temperature dva puta dnevno ujutro u 8 i naveče u 19 časova. Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, nema tegoba i mi ćemo dalje vršiti evidenciju i nadzor ako bude potrebno preduzimati neke određene mjere, kaže dr Borjan Kršić, Dom zdravlja "Sveti Sava".

U ovom hotelu ima mjesta za 240 osoba. Radi se o karantinskom smještaju koji je određen od strane opštinskog Štaba za vanredne situacije na prijedlog rukovodstva centra.

- Ovdje će se zadržavati od 10 do 14 dana, zavisno koliko su proveli u karantinu na granici. Svi su smješteni u sobe. Omogućeno im je da kontaktiraju sa svojom porodicom preko naših telefona ili svojih mobilnih telefona. Hrana će se dijeliti u restoranu, tako da će svi biti na dovoljnoj udaljenosti. Mi smo svoje kapacitete odnosno ovaj hotel stavili na raspolaganje našim ljudima koje je zadesilo da se vraćaju i da to vrijeme provedu u humanom pristojnom hotelskom smještaju, kaže Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" Teslić.  

U Tesliću je spreman još jedan karantin u maloj sali Sportske dvorane „Radolinka“. Tu će biti smješteni svi oni koji budu kršili mjeru kućne izolacije.