Stanić od danas zamjenik direktora RUGIP-a

Odbornik Ujedinjene srpske (US) u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić od danas je zamjenik direktora u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIP), saznaje portal CAPITAL.

Vlada RS je na sjednici 10. juna donijela rješenje o postavljenju vršioca dužnosti zamjenika direktora u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove kojim je Neven Stanić postavljen na tu funkciju na period od 90 dana. Rješenje danas stupa na snagu, od kada Stanić zvanično ima novi posao.

Stanić za CAPITAL kaže da je već preuzeo novu funkciju na koju je imenovan na tri mjeseca.

„Izazov je, kao i sve nove stvari i novi poslovi, bio sam u Vladi i u Gradskoj upravi, potreban je određen broj dana da se upoznam sa svim i da se mogu uključiti u sve aktivnosti“, rekao je Stanić.

Stanić je generalni sekretar US i odbornik te stranke u banjalučkoj Skupštini, a u fokus javnosti je došao početkom godine kada je bila aktuelna tema diploma zaposlenih u Gradskoj upravi.

Stanić je tada istakao da je njegova diploma potpuno validna i javna, te da je osnovne studije završio na Američkom univerzitetu u BiH, koji ima ispostavu i u Banjaluci.

Dodao je da je diplomu magistra međunarodnih odnosa stekao na prestižnom Univerzitetu u Јorku, za koji je naglasio da je rangiran u prvih 100 univerziteta u svijetu, te da je ta obrazovna ustanova uvažila i priznala njegovu diplomu koju je stekao na osnovnim studijama.

Stanić je u prethodnom mandatu bio načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banjaluka.

Što se tiče Američkog univerziteta u BiH aktuelna je istraga o validnosti diploma tog univerziteta, te je uhapšen i direktor Denis Prcić. Server Američkog univerziteta sa podacima, matičnim knjigama i studentskim spisima pronađen je juče u vikendici u Semizovcu, gdje je bio sakriven.

CAPITAL