Sportska dvorana u Tesliću pred zatvaranjem zbog nagomilanih dugova

Vršilac dužnosti direktora Sportskog centra „Radolinka“ u Tesliću Dragiša Kovanović podnio je zahtjev za održavanje vanredne Skupštine opštine Teslić zbog velikih problema u radu ove ustanove koja se nalazi pred zatvaranjem!

U dopisu koji je upućen načelniku Teslića stoji da je nemoguće obezbijediti sigurnost djece i ostalih korisnika dvorane. Kovanović predlaže da se dvorana zatvori dok se ne obezbijede sredstva za siguran rad dvorane, kao i redovna sredstva za plate zaposlenih.

– Dvorana je u velikim problemima zbog nefunckionalnog sistema vjetrodojave, neispravne hidrantske mreže, nepostojanja Plana zaštite od požara i zaštite na radu. Tu su i dugovanja Poreskoj upravi, Upravnom odboru, teslićkom „Radu“ – naveo je Kovanović u dopisu.

Načelnik Teslića Milan Miličević za IZVOR kaže da su za ovakvo stanje u sportskoj dvorani krive uprave – i aktuelna i prethodna. On kaže da su dva direktora pogrešno rukovodila „Radolinkom“.

– Opština obaveze prema sportskoj dvorani redovno ispunjava. Svi ostali su prihodi njihovi interni ukoliko znaju da ih zarade, a očigledno je da ne znaju kako da stvore višak para – istakao je Miličević.

Miličević dodaje da su uprave „Radolinke“ napravile velike dugove. Dugovi za poreze i doprinose iznose više od 50.000 KM, dug za vodu je veći od 20.000, a naknade članovima Upravnog odbora iznose preko 15.000 maraka.

– To je osnovni razlog zašto je njihovo funkcionisanje ugroženo. Rješenja su, naravno, moguća. Lokalna skupština može da poveća budžetsku stavku koja se odnosi na sportsku dvoranu, ali pitanje je da li skupštinska većina želi da to učini. Ta dvorana je bila uzoran kolektiv i bila je veoma uspješna – istakao je Miličević.

G. Dakić / izvor.ba