SNSD načelničko mjesto u Stanarima prepušta Ujedinjenoj Srpskoj?

U najmlađoj opštini RS, Stanarima, ozbiljne šanse za načelničko mjesto ima kandidat Ujedinjene Srpske Radojica Čelić, a ta stranka će, prema najavama njenog predsjednika, Nenada Stevandića, za sada sigurno imati kandidate u još tri manje opštine, odnosno u Rudom, Čajniču i Osmacima.

“Još razmatramo nekoliko kandidatura jer smo se prijavili za preko 20 mjesta za načelnike. Naravno da će konačan broj gdje ćemo prijaviti kandidate na te pozicije, zavisiti od konačnog dogovora sa koalicionim partnerima. Izvjesno je da svog kandidata nećemo imati za mjesto gradonačelnika Banjaluke i Gradiške, već ćemo podržati naše koalicione partnere”, iznio je Stevandić planove Ujedninjene Srpske za predstojeće Opštinske izbore.

Stevandić otkriva da nisu još potpisali koalicioni sporazum u Bijeljini, tako da je još neizvjesno da li će podržati Miću Mićića u pokušaju da ponovo obnovi svoj mandat.

“Još nismo ništa dogovorili o tome da li ćemo imati kandidata u Zvorniku ili ćemo praviti neki drugi aranžman. Slična situacija je u još nekoliko opština. Usaglašavanja u Bijeljini su u toku i još ćemo vidjeti”, bio je neodređen predsjednik Ujedinjene Srpske kada su u ptitanju ta dva grada.

Za Prijedor je definitivno siguran u podršku kandidaturi kandidata koalicionog SNSD, dok je za Teslić prepušteno da odluku o podršci kandidaturi Dragana Bogdanića iz SNSD ili nekom drugom kandidatu donese tamošnji Opštinski odbor.

Međutim, prema izvorima našeg portala iz stanarskog SNSD, nagovještaji su da bi US mogla usloviti davanje podrške Bogdaniću u Tesliću, za prećutnu saglasnost i ustupanje mjesta načelnika Stanara kandidatu US Radojici Čeliću, koji je doskora bio kadar SNSD.

Zbog neslaganja sa predsjednikom Opštinskog odbora i poslanikom u NS RS Goranom Jerinićem i načelnikom Duškom Panićem, Čelić je istupio iz redova SNSD i prešao u US. Zbog toga je došlo do nesuglasica unutar stanarskog SNSD i nezadovoljstvo je kulminiralo obraćanjem vrhu SNSD od strane nekoliko istaknutih članova OO.

TESLIĆ I STANARI

Mlaku podršku rukovodstvu SNSD i opštine Stanari prije dva dana dala je predsjednik RS Željka Cvijanović, ali nije bilo pominjanja podrške kandidatu te stranke za mjesto načelnika. Odnosno, podrška nije bila ni izbliza onakva kakvu su najistaknutiji članovi te stranke, Željka Cvijanović, srpski član predsjedništva Milorad Dodik i predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija dali svom kandidatu u Tesliću, Draganu Bogdaniću.

Stoga je izlazak Stevandića sa kandidatom US za mjesto načelnika u Stanarima nagovještaj da bi vrh SNSD mogao prepustiti mjesto načelnika kandidatu iz koalicije.

LJ. ĐURIĆ