Skup u Istočnom Novom Sarajevu: Ne smijemo iznevjeriti našu Republiku

Sa narodnog skupa "Branimo Srpsku", koji je održan pred nekoliko hiljada ljudi u Istočnom Novom Sarajevu poručeno je da se ne smije iznevjeriti Republika i svi oni koji su dali svoje živote za slobodu Srpske.

Srpsko Sarajevo je grad heroj, izjavila je srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović.

Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvijek znao prepoznati opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite Srpske. Srpsko Sarajevo je onaj grad koji pokazuje da se nećemo nikada umoriti od ljubavi za Republiku Srpsku i da nam nikada neće dosaditi da branimo njene interese. Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu - istakla je Cvijanovićeva, prenosi RTRS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mjestu.

Oni koji napadaju Srpsku i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda Srpske. Odavdje se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneseno zla. Ne smijemo iznevjeriti one koji su dali živote za Srpsku, ne smijemo iznevjeriti našu Republiku. Niko nema pravo, bio na vlasti ili u opoziciji da ne položi račun njima, koji su svoje živote dali da bi mi danas uživali slobodu - rekao je Višković.

Da još uvijek živimo u nedovršenoj državi, istakao je i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

- Mi živimo u nedovršenoj državi. Danas kad se u FBiH govori loše o Srpskoj, svi su jedinstveni, svi su za to da se umanji nadležnost Republike Srpske, njenih opština i gradova, svega onog što predstavlja to za šta su dati životi. Danas kad Srpska kaže da ne damo institucije, ljude koji vrše funkcije u određenim institucijama, oni kažu da želimo sukob i plaše nas nekim oružjem. Da li je dizanje tenzija zaštita institucija Srpske? Mi smo narod mira, ovdje nema sukoba - dodao je Ćosić.

On je naglasio da je Republika Srpska je u temeljima Istočnog Sarajeva.

Sa skupova koji su do sada održani u Bijeljini, Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Derventi poručeno je da su građani odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

glassrpske.com

Tagovi: