Sedam studenata iz Francuske u karantinu hotela Posavina

Sedam studenata koji su doputovali iz Francuske smješteno je večeras u karantin hotela "Posavina" u Banji Vrućici, rekao je načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović.

- Ovo su studenti koji su iz Francuske došli na granični prelaz Brod, naveo je Novitović i dodao su svi testirani na graničnom prelazu.

On je zahvalio direktoru Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Draganu Bogdaniću koji je pristao da primi studente u objekat hotela "Posavina", gdje su uslovi za smještaj odlični, o čemu može da svjedoči i šest studenata koji tu već borave nakon što su doputovali iz Njemačke.

Novitović je rekao da su zajedno sa studentima iz Srpske u autobusu bila i lica iz Federacije BiH, uključujući i četiri vozača, koja su predata federalnom MUP-u.

Bogdanić je rekao da je juče obaviješten o tome da je autobus sa studentima iz Pariza krenuo prema BiH, navodeći da je sve stavljeno u funkciju očuvanja zdravlja studenata.

- Drago mi je da su se studenti uspješno vratili, da su dobrog zdravstvenog stanja, a mi ćemo učiniti da im boravak u karantinu i izolacija od 14 dana prođe što lakše. Imaju mogućnost da kontaktiraju porodice, koje mogu biti bez brige, istakao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, u karantinu hotela "Posavina" sada se nalazi 96 lica, a očekuje se i dolazak još četiri osobe, odnosno porodice sa bebom, za koje će biti obezbijeđen apartman.

Student psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo iz Doboja Nikola Miličević rekao je da su zbog okolnosti bili primorani da se vrate iz Francuske gdje su boravili u okviru studentske razmjene.

U hotelu "Posavina" u Banji Vrućici već su smještena četiri studenta iz Bijeljine i po jedan iz Gacka i Srebrenice, nakon povratka iz Njemačke.