Saznajemo: Dolijao poznati teslićki prevarant Zoran Ristikić (57)

Stavljene su ponovo lisice na ruke lažnom advokatu i poznatom prevarantu Zoranu Ristikiću (57), iz Teslića, koji je ojadio još neutvrđeni broj ljudi u zemlji i inostranstvu, čija se lakovjernost mjeri stotinama hiljada maraka.

Policija se još nije oglasila po pitanju hapšenja, ali naš portal pouzdano saznaje da je on od prije neki dan iz rešetaka Kazneno - popravnog zavoda Banjaluka.

- Uhapšen je i na Tunjice poslat na izdržavanje kazne zatvora zbog ranijih presuda za prevare - saznajemo od izvora upućenog u Ristikićev slučaj.

On priznaje da zapravo niko još pouzdano ne zna koliko godina robije sleduje novog stanara Tunjica, a još manje koliki mu je broj prevara na duši.

Tačno je jedino da je on do sada u više navrata hapšen, ali i da je konstantno izbjegavao robijanje za nedjela.

U njegovoj rodnoj Blatnici, nadomak Teslića, kažu da o njemu istovremeno gotovo sve znaju i, zapravo, ništa ne znaju.

Počev od broja njegovih ženidbi do broja djece, u zemlji i inostranstvu.

- Sigurno je i to da svaki put kada bi se pojavio na slobodi, neko bi od nas ili iz šire okoline „vrisnuo i zakukao“. Da je tu, saznali smo kada su novinari javili da je u Derventi prevario tu nesrećnu ženu, izmamivši joj 5.500 maraka na ime bolesne kćerke - kazuju Ristikićevi poznanici.

Ne samo od njih i mnogobrojnih prevarenih, nego i istinskih advokata, saznajemo bizarne detalja čerupanja i samarenja lakovjernih, od strane čovjeka koji se predstavljao i samostalnim zastupnikom oštećenih za BiH, Balkan i Evropu.

Čak i filmskim producentom.

- Među prevarenima je i jedna sugrađanka za 30.000 maraka, obećavši joj da će srediti da u Austriji dobije ogromne pare za povrede na radu i naplatiti radni staž. Mnogih je i stid da priznaju da su nasamareni, a saznajemo da je jedan naš drugi sugrađanin „olakšan“ za 27.000 KM - saznaje naš portal u Tesliću.

Filmskim prevarama „lažnog advokata“ pogotovo su šokirani istinski zastupnici ove profesije. Jedan od teslićkih advokata, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio nam je da je upoznat sa novobjelodanjenom prevarom od 27.000 maraka.

- Izvučen mu je toliki novac pod obećanjem da će dobiti višestruko veću sumu za odštetu u saobraćajki. Međutim, upoznat sam sa još najmanje 15 sličnih prevara na našem užem području. Iz Banjaluke mi se javila koleginica, advokatica, koja mi je saopštila da je protiv Zorana Ristikića podnijela krivičnu prijavu, jer je prevario njenog klijenta, takođe, za pozamašan iznos novca - kaže, za naš portal, advokat iz Teslića.

Kako smo ranije pisali lažni advokat je naprosto svojom izuzetnom sugestivnošću omađijao i potom čerupao svoje žrtve pod geslom da iz zatvora čupa nevine i krive, namiče naknade za pretrpljene strahove, penzije, plate i druge naknade.

Za TV „advokat“ Ristikić komentariše saobraćajku!

Naš sagovornik, advokat iz Teslića, priča da zamalo nije pao s stolice kada je u izvještaju jedne uticajne TV kuće iz Republike Srpske video kako Ristikić komentariše jednu saobraćajku sa reputacijom „uglednog i poznatog tesličkog advokata“.

- Naprosto nisam vjerovao svojim očima. Nema sumnje da ovom prevejanom prevarantu ovaki apsurdi i lažna predstavljanja idu naruku, a u korist štete potencijalnih žrtava koje su to gledale i čule. Kako ih, uz njegovu slatkorječivost, razuvjeriti da zaista nije riječ o advokatu, nego serijskom prevarantu - kaže advokat naš sagovornik.

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: