Šampionskim udarcima ruši granice

Granice ne postoje, one su samo u vašoj glavi. Prepreke postoje da bi se preskakale. Ne postoje izgovori, postoje samo načini. Postoje volja, želja, motivacija. Postoji vjera u sebe da možete stići i pored svih problema na vrh svijeta.

Put do vrha nije lak, ako krećete iz malog mjesta onda je još teži, ali ipak kada ste borac onda do kraja sigurno stižete. Prvi udarac je najteži, a onda dolazi drugi, treći, stoti, hiljadu jedan i milion jedan udarac da srušite sve prepreke pred sobom.

Kraj žubora rijeke Usore i izvora prirodne mineralne vode u mjestu Banja Vrućica kod Teslića živi šampion svijeta. Da, cijelog svijeta. Tamo živi Biljana Tešić osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu u kategoriji kate.

Ova 21-godišnja djevojka je i pored problema sa niskim rastom našla je način da sve ostale gleda sa visine pobjedničkog postolja. Karateom se počela baviti prije 14 godina, a danas nastupa za KBS „Modriča“ u kategoriji kate za seniorke.

Prije deset dana u ovoj disciplini je postala prvak svijeta na takmičenju održanom u Poljskoj. Taj osjećaj poznaje samo onaj koji je stigao na vrh, a ona kaže da je to neopisivo.

„Taj osjećaj se ne može zamisliti, on se može samo doživjeti. Divno je znati da si od nekog značaja i da se tobom ponose tvoji bližnji i država. Ali najbolji osjećaj je ukazati sebi da možeš postići zacrtani cilj bez obraćanja pažnje na problem s kakvim se nosiš“.

Ovo je drugi put da je Biljana postala vladar planete, prvi put je to učinila prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Iste godine je pokorila i Evropu na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. U svojoj kolekciji ima preko 60 medalja sa raznih takmičenja. Mnoge od njih danas ne bi bilo da nije svakodnevne podrške i motivacije njenih najbližih.

„Moja najveća podrška u karijeri i životu mi je porodica, moj trener i drugari iz kluba.“

Za ovakve uspjehe najvažniji su treninzi koje ova mlada djevojka obavlja svakodnevno iako uslovi za to nisu baš najbolji.

„Uslovi nisu baš najbolji ali uslovi mi nisu na prvom mjestu bitnije mi je da spremim fizički i psihički pa tek onda da obučem dobar i skup kimono.“

Pored treninga Biljana i studira na Saobraćajnom fakultetu u Doboju. Protivnici je više ne gledaju potcjenjivački, a ona ih se odavno više ne plaši jer kako kaže ima jedan moto i poruku koju želi poslati ostalim karatistima i ljudima koji imaju sličan problem.

„Nije bitno koliko si visok, već na kojoj visini igraš“.

Biti prvak svijeta za nju nije kraj, jer snova ima još koje ona sanja, pa šta bismo bili da uvijek ne sanjamo i ne maštamo sve više i više.

„Za sada polako ostvarujem svoje snove i ciljeve. Ne bi bilo lijepo kada bi ostvarili svoje sve svoje snove jer onda ne bi imali o čemu sanjati“ – završava priču djevojka koja svojim udarcima ruši sve granice.

pricesagranice.com

Tagovi: