Republika Srpska i Srbija jačaju sportske veze

Trenažni kampovi, revijalne utakmice, zajednička organizacija pojedinih sportskih takmičenja, stručni seminari i još mnogo toga je u planu Sonje Davidović i Vanje Udovičića, resornih ministara u Vladi Srpske i Srbije. Iz Nacionalnog teniskog centra poručili da im je cilj da dodatno ojačaju sportske veze. 

"Danas imamo priliku da još jednom se sretnemo sa ministrom koji je od samog početka nama bio podrška. Sa nama je nesebično podijelio iskustva i korisne savjete koji su nam u određenom periodu rada bili značajni, kaže Sonja davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. 

"Velikih uspjeha ne postoji bez jakog tima. I danas ovdje pokazujemo uspješnu saradnju, timski duh, pokazujemo da zajendo želimo da promovišemo prave vrijednosti. Da pokazujemo da Republika Srpska i Srbija imaju odlične veze i da u narednom periodu te veze želimo da očvrsnemo još više, izjavio je Vanja Udovičić", misnistar sporta Srbije, prenosi ATV.

Ulaganjem u infrastrukturu klešemo neke nove medalje i stvaramo nove šampione, pohvalio je Udovičić izgradnju Nacionalnog teniskog centra, jednu od etapa svog jednodevnog boravka u Banjaluci. Pun zahvalnosti, nekadašnji vaterpolista, bio je i za gostompristvo koje Republika Srpska uvijek pokaže srpskim sportstima. 

"Određene slekcije i tekako smatraju  kao jedan pozitivan čin ali i dobru energiju i moram reći dobru sreću kada se pripremaju u Republici Srpskoj i odavde odlaze na velika takmičenja. To mogu i lično da posvjedočim. U karijeri sam uvijek volio da dođem u Republiku Srpski i da imamo pripreme", dodao je Udovičić.

Tokom boravka u Banjaluci, Udovičić je posjetio i Rukometni klub Borac, a tom prilikom “zadužio” je “crveno plavi” dres sa brojem četiri.