Radovi na putevima, u kanjonu Tijesno povremena obustava saobraćaja

Na većini putnih pravaca u BiH ovog jutra se vozi bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a gužve nema ni na granici, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se skreće pažnja da budu oprezni i vožnju prilagode uslovima na putu budući da su mogući i odroni na pojedinim dionicama, dok je u kotlinama i pored rijeka zbog magle mjestimično smanjena vidljivost.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putevima na kojima se izvode radovi, a prolazak vozila je regulisan privremenom saobraćajanom signalizacijom ili su u funkciji alternativni pravci.

U toku su radovi kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, pa u periodu od 7 do 17 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja koje će maksimalno trajati desetak minuta. Poslije 17 časova saobraćaj se odvija normalno.

Radovi se izvode i na auto-putu Banjaluka-Gradiška, magistralnim putnim pravcima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Doboja, Prnjavora, Vlasenice, Broda, zatim dioniocama LJubinje-Trebinje, Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac u mjestu Vrbanja, Karakaj-Drinjača, te od Modriče prema Doboju, kao i na putu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

U toku su radovi i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, granica Republike Srpske i FBiH, dionici između Lopara i Čelića, Šekovići-Donje Caparde, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka, gdje ima kliziše.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase veće od sedma i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan, osim nedjelje, od 7 do 19 časova saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putevima Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići) i Livno-Kamensko.

Tagovi: