Radnicu u penziju ispratili sa stanom

Da još ima poslodavaca kojima je požrtvovan i vrijedan radnik zlata vrijedan svjedoči gotovo nevjerovatan primjer iz Bijeljine, gdje je jedno građevinsko preduzeće radnicu u penziju ispratilo poklonivši joj stan.

Iako se mnogi radnici danas ne mogu pohvaliti dobrim uslovima rada i platom, Desa Modraković ima drugačiju priču.

- U građevinskom preduzeću “Tehnika inžinjering” radila sam punih 18 godina, a s obzirom na to da sam navršila 40 godina radnog staža, stekla sam uslove za penzionisanje. U ovoj firmi predano sam radila, jer se samo tako i može raditi u ovakvom kolektivu - priča Desa, koja ni slutila nije da će radni vijek završiti sa neizmjernom srećom.

Iako joj je bilo žao da se rastane od kolektiva, odlučila je, priča, da je ipak vrijeme da okonča radni vijek i posveti se nekim drugim stvarima u životu.

- Za svoj rad sam uvijek sam bila adekvatno plaćena i nagrađena, a ni slutila ni očekivala nisam ovakav poklon. Kolege su me ispratile posljednjeg radnog dana, kako to obično i biva u kolektivima, poklonivši mi sat. Međutim, kada su mi poslodavci rekli da mi poklanjaju stan, to je za mene bilo ogromno iznenađenje - kaže Modrakovićeva, koja je radila na poslovima pripreme dokumentacije za izgradnju stambenih objekata.

Ni sanjala nije da će u jednoj takvoj zgradi i ona imati nekretninu.

- Stan je u izgradnji i u toku su završni radovi - kroz osmijeh priča ova žena, koja je sada na “slatkim mukama” jer živi u porodičnoj kući pa treba da odluči gdje će uživati u penzionerskim danima.

U preduzeću “Tehnika inženjering”, koje zapošljava oko 50 radnika, kažu da je Desa bila stub njihove firme i da je poklon samo mali znak zahvalnosti za sav njen višegodišnji trud i rad, piše Glas Srpske.

- Nije bilo teško donijeti ovakvu odluku. Ovo je sitnica u odnosu na ono koliko je ona dala i pružila našoj firmi. Bila je stub, izuzetno dobar radnik, izuzetan kolega, znanje je nesebično dijelila sa drugim kolegama i nama je samo preostalo da joj se bar na ovakav način odužimo - istakla je direktorica preduzeća Dragana Gajić.

Kako kaže, dugo su razmišljali na koji način da nagrade Desu, a u posljednjih šest mjeseci donijeli su odluku da to bude stan u objektu koji je u izgradnji.

- Desa je takoreći sama isprojektovala stan, za koji je rekla da je to jedan od najljepših stanova koje smo do sada imali - kaže Gajićeva.

U ovom preduzeću, koje postoji duže od dvije decenije i do sada je izgradilo više od 1.000 stanova širom Bijeljine, kažu da ovo sigurno neće biti usamljen primjer.

Tagovi: