Put Kotor Varoš – Čelinac među najopasnijim u RS

Put Kotor Varoš – Čelinac jedan je od najopasnijih za učesnike u saobraćaju zbog čega će biti u fokusu policije koja će tokom jula i avgusta sprovoditi intenzivniju kontrolu saobraćaja i u kojoj će biti korišteno 30 sistema za mjerenje brzine tokom 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je u julu i avgustu 2018. i 2019. godine identifikovalo opasna mjesta na putevima, a prema tim podacima na dionici Kotor Varoš – Čelinac u saobraćajnim nesrećama su poginule tri osobe. Po broju smrtnih slučajeva opasnija je samo dionica Ivanjska – Šargovac na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka.

Načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja MUP-a RS Goran Amidžić rekao da je cilj kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno” da bude održano povoljno stanje bezbjednosti saobraćaja i podignuto na viši nivo.

– Rad tih uređaja će biti usmjeren na policijske uprave, odnosno policijske stanice na čijim područjima je identifikovano da se u posljednje dvije godine dogodio najveći broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama. Najviše nezgoda se dogodilo na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Doboj i Bijeljina, dok su najbezbjednije policijske uprave Zvornik i Foča – istakao je Amidžić.

On je dodao da će, osim brzine, akcenat biti stavljen i na kontrolu vozača koji u upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, droge i drugih nedozvoljenih sredstava, jer su to i najčešći uzroci nesreća.

Moj Kotor Varoš

Tagovi: