Pripremni radovi za izgradnju dobojske Bolnice

Lokacija buduće dobojske Bolnice je ograđena, kontejneri su postavljeni, kranovi spremni da počnu radove. Faza projektovanja privodi se kraju. Sve potrebne dozvole i saglasnosti su stigle, a grad priprema građevinsku dozvolu.

"Odjeljenje za urbanizam grada Doboja obrađuje trenutno projektnu dokumentaciju i u fazi je izdavanja građevinske dozvole što je svakako prva faza za Izgradnju dobojske bolnice, druga je izgradnja što već vidimo da su pripremni radovi na samoj lokaciji", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Lokalno građevinsko preduzeće potpisao je ugovor sa kineskom kompanijom. Prvi zadak im je da do avgusta iduće godine urade građevinsku konstrukciju. 

"Imamo tu dosta posla, betonsku konstrukciju kompletnu da izgradimo to je oko 16. 000 kubika betona da ugradimo i oko milion i 600 kg armature, u međuvremenu paralelno će krenuti i drugi radovi", kaže Marinko Ilić, tehnički direktor Građ prometa. 

Novi objekat će imati 25.000 metara kvadratnih sa prizemljem i šest spratova. Na vrhu bolnice trebao bi biti heliodrom. Nova bolnica riješiće problem stare, paviljonskog tipa, jer će sve službe biti pod jednim krovom. 

"Na samom ulazu u bolnicu biće savremeni urgentni blok s jedne a sa druge  strane sve konsultativno specijalističke ambulante tako da pacijenti kada dođu u ZU sve usluge će moći da riješe na jednom mjestu", rekao je Mladen Gajić, direktor JU Bolnica Sveti apostol Luka, Doboj. 

Sprat iznad biće savremeni operacioni blok. Doboj će sa novom bolnicom dobiti i dugo čekanu angio salu. Pružaće usluge za više od  220.000 osiguranika dobjske regije. Sve bi trebalo da bude završeno za dvije i po godine i košta 100 miliona maraka.

ATV

Tagovi: