Prijavi se za naš trening istraživačkog novinarstva

Prijavi se za trening istraživačkog novinarstva naše Info mreže. Nauči da prikupljaš informacije i sklapaš novinarsku priču u vezi sa lokalnim izborima, te izvještavaš etički i odgovorno iz svoje lokalne zajednice.

Treninge će držati iskusni novinari, u julu i avgustu, u Banjaluci, a tekstovi će biti objavljeni na portalima naše Info mreže.

Nakon toga, učesnici, ali i ostali novinari, dobiće priliku da svoje tekstove prijave za izbor najbolje istraživačke priče o lokalnim izborima u njihovom gradu, da osvoje vrijedne novčane nagrade, ali i da postanu dio našeg tima.

Konkurs je otvoren do 20. jula. Prijave možete poslati u inboks Fejsbuk stranice nekog od portala Info mreže, ili na adresu redakcija@promotim.org.

Trening za mlade novinare dio je projekta "Lokalno i odgovorno - bitno je koga biramo", koji sprovodi Info mreža sa svojih 11 portala u deset lokalnih zajednica i Evropski fond za demokratiju (European Endownment for Democracy), nezavisna donatorska organizacija osnovana od strane Evropske unije i zemalja članica EU kao autonomni međunarodni fond za povezivanje demokratije.

Čekamo vas, da zajedno učimo i istražujemo kako pojedinci mogu uticati na poboljšanje života u svojim lokalnim zajednicama.

Ekipa Info mreže