Potvrđeno imenovanje Siniše Adžića za direktora Nove banke

Nadzorni odbor Nove banke imenovao je za predsjednika Uprave banke Sinišu Adžića, diplomiranog ekonomistu iz Banjaluke, na period do kraja 2022. godine, odnosno do isteka mandata prethodno imenovanih članova Uprave.

Nadzorni odbor Banke usvojio je odluku po kojoj će Upravu Nove banke u narednom periodu činiti: predsjednik Uprave Siniša Adžić i članovi Uprave Jasna Zrilić, Dejan Vukosavljević i Borislav Trampa.

Predmetne odluke se primjenjuju počev od 19. februara 2021. godine, objavljeno je danas na Banjalučkoj berzi.

Portal CAPITAL objavio je ranije da je Adžić predložen za predsjednika Uprave Nove banke.

Siniša Adžić, koji je po zanimanju diplomirani ekonomista, ima dugogodišnje iskustvo u bankarstvu i u Novu banku dolazi iz UniCredit banke Mostar, gdje je bio izvršni direktor i član Uprave za korporativno i investiciono bankarstvo.

Prije toga, bio je član Uprave UniCredit banke Banjaluka nadležan za korporativno i investiciono bankarstvo, te maloprodaju.

Siniša Adžić bi upravljanje Novom bankom trebalo da preuzme u trenutku kada njena aktiva iznosi 2,23 milijarde KM, dok joj je kapital 181 milion KM.

Nova banka nedavno je dokapitalizovana putem javne ponude akcija na Banjalučkoj berzi, a povećanje akcionarskog kapitala banke planira se ponovo putem emisije akcija javnom ponudom.

Tagovi: