Ponovno brojanje glasova u Tesliću: Sa 87 na sedam glasova

Kandidat SNSD-a za odbornika u SO Teslić Tanja Markočević osvojila je 89 glasova na biračkom mjestu Đulić A, ali je nakon ponovnog brojanja glasova Centralna izborna komisija BiH utvrdila da je Markočevićeva osvojila svega sedam glasova.

Markočevićeva je na ovom biračkom mjestu, uz Marka Trivunovića i Srđana Klječanina, osvojila 100 odsto glasova, ali je nakon ponovnog brojanja taj procenat daleko manji. Ponovno brojanje tražili su Srpska demokratska stranka i Opštinska izborna komisija. Žalbu SNSD-a potpisao je šef Kluba odbornika ove stranke u SO Teslić Mišo Stojanović, a ne predsjednik OO SNSD-a Dragan Bogdanić. Tanja Markočević je svojevremeno prešla iz SDS-a u SNSD.

CIK BiH je ponovo brojio glasove i u Gornjoj Radnji, jer predsjednik biračkog odbora nije upisao preferencije kandidatima SDS-a. Oba prigovora koje je podnio SDS su odbijena, iako su u ovoj stranci podnijeli kao dokaze ovjerene izjave tri člana biračkog odbora koji su izjavili da se stanje na sajtu CIK BiH ne slaže sa originalnim zapisnikom.

G. Dakić

Tagovi: