Otac premijera prekršio mjeru koju je uveo njegov sin

Otac britanskog premijera Borisa Džonsona, Stenli (79) prekršio je mjeru koju je uveo njegov sin i otputovao preko Bugarske u svoju vilu u Pelionu u Grčkoj.

On je otputovao uprkos preporuci Forin ofisa da državljani Velike Britanije ne bi trebalo da putuju u inoistranstvo ako ne moraju, a njegov put u Grčku pokazuje da je moguće preko neke treće zemlje stići na željenu destinaciju i zaobići pravila za spriječavanje širenja korona virusa, piše portal Grik riporter.

Džonson stariji, bivši član Evropskog parlamenta stigao je u Grčku preko Sofije jer su grčke vlasti zabranile direktne letove iz Velike Britanije do sredine jula.

On je vest da je u Grčkoj objavio na svom Instagramu.

"Ja sam u Pelionu. Moram da postavim mjere distanciranja na objektu jer ovde to veoma ozbiljno shvataju", napisao je Džonson.

On je dodao da, iako je Grčka zabranila dolaske iz Velike Britanije, Grci su veoma srećni što me vide.

"Jedino što žele da znaju jeste odakle dolazim i šta radim. Onda su mi izmjerili temperaturu i uzeli bris dva puta", dodao je Džonson po slijetanju na aerodrom.

Džonsonova četvorosobna vila u Pelionu ima bazen i terasu sa pogledom na planine i more, i udaljena je od plaže pet minuta hoda kroz maslinjak.

Tagovi: