Opštinska uprava u Tesliću aktivirala mobilnu aplikaciju "e-građanin"

Opštinska uprava u Tesliću aktivirala je mobilnu aplikaciju "e-građanin" /eCitizen/ s ciljem jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Mobilna aplikacija je nastala u okviru projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja MEG, koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/, rekla je Srni šef opštinskog Odsjeka za odnose s javnošću i građanska pitanja Vanja Pajkanović.

Ona je pojasnila da aplikacija "e-građanin" omogućava korisnicima da Opštinskoj upravi dostavljaju žalbe i pitanja na koje će biti odgovoreno u roku od 48 časova, a ujedno će građani biti obaviještavani o nepredviđenim situacijama, kao što su prekid usluga i servisne informacije.

"Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega pet klikova", rekla je Pajkanovićeva.

Ona je navela da su na istoj onlajn platformi aktivni i moduli za komunikaciju građana sa odbornicima, za javne rasprave, kao i za pripremu sjednica skupštine i slično.

Mobilna aplikacija je prilagođena za "android" i "IOS" sisteme i može se preuzeti putem "gugl-plej" i "ap-store", a link za preuzimanje je postavljen i na adresi www.ecitizen.ba.

Tagovi: