Odgođena sjednica teslićkog parlamenta

Prva redovna sjednica SO Teslić odgođena je za sljedeću sedmicu zato što je Centralna izborna komisija BiH zakasnila sa potvrđivanjem mandata odborniku SDS-a Veselinu Savkoviću.

Milan Stanković (SDS) izabran je na konstitutivnoj sjednici SO Teslić za zamjenika načelnika, a potom se odrekao odborničkog mandata. Sljedeći na listi je bio Savković, ali njemu CIK BiH nije na vrijeme potvrdio mandat.

Sjednica je trebala biti održana danas, ali je odgođena za narednu sedmicu. Teslićki parlament će vjerovatno zasjedati narednog četvrtka ili petka, a na dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i odluka o usvajanju budžeta Teslića koji iznosi 21,8 miliona maraka.

Na prvoj redovnoj sjednici SO Teslić treba da bude smijenjen direktor Doma zdravlja Srđan Danilović (SNSD) umjesto koga bi trebao da bude imenovan Mladen Kovanušić (SDS). Danilović je na mjesto direktora imenovan u oktobru 2019. godine umjesto Đurađa Trivunovića.

Trivunović je na tom mjestu naslijedio Mladena Kovanušića (SDS) koji je u više navrata isticao da je na računu Doma zdravlja u trenutku smjene ostavio milion i po maraka. Na kraju 2019. godine na računu Doma zdravlja u Tesliću zabilježen je „minus“ od 600.000 maraka.

G. D.

Tagovi: