"Novogodišnja zavrzlama" pomogla socijalno ugroženoj djeci Teslića

Trebinjski glumci Jefimija Ot, Darko Kurtović i Igor Svrdlin izveli su proteklog vikenda u Kulturnom centru Trebinje predstavu za djecu "Novogodišnja zavrzlama".

Avanture Ledene vile, Djeda Mraza i bezobraznog Ige Bige nasmijale su najmlađe, a sredstva od humanitarne predstave, za koju nisu trebale ulaznice, već su mališani davali koliko je ko želio novca, namijenjena su socijalno ugroženoj djeci.

"Ovo je jedna topla priča o tome kako djecu koja su nestašnija, ili na bilo koji način drugačija od nas, ne treba da odbacujemo. Već treba da ih prihvatimo i da se svi zajedno  potrudimo da budemo bolji, da nešto naučimo od njih, kao što će i oni da nauče od nas", kazala je nakon predstave Jefimija Ot.

Predstavu su podržale djevojčice Marina i Lena Vujinović, sa mamom Dubravkom,  koje su za praznike prikupljale plišane igračke za djecu slabijeg materijalnog stanja, pišu Nezavisne novine.

"Sa svojim kćerkama Marinom i Lenom već tri godine sakupljam 'pliškovce', a ove godine smo došle na ideju da napravimo i humanitarnu predstavu, da djecu malo razveselimo i nasmijemo, da dobiju pokoji paketić i 'pliškovca', a tu je bila i kutiju za donacije. Od tog novca planiramo nabaviti pakete hrane i podijeliti socijalno ugroženim porodicama sa djecom", objasnila je mama Dubravka.