Novak ide na Olimpijske igre: Rizikuje grend slemove, zlato iz Tokija je važnije!

Novak Đoković je donio odluku da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama, iako su neki mislili da neće.

Bilo je dileme, ali je više nema - najbolji teniser svijeta Novak Đoković definitivno će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju!

Brinuo se Nole zbog neprisustva navijača, savjetovali su ga da ne ide kako bi sačuvao tijelo za napad na US Open, međutim Novak Đoković žarko želi da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i nije mogao protiv toga.

"Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijadi i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti proslijeđen dalje", poručili su iz Teniskog saveza Srbije za "Sportski žurnal" i tako otklonili sve sumnje.

Na spisku TSS je još samo Miomir Kecmanović od srpskih igrača, dok su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere odlučili da odustanu, kao i mnogi poput Rafaela Nadala.

Što se tiče teniserki - prijavljene su Nina Stojanović i Ivana Jorović, dok će Nina sa Aleksandrom Krunić igrati i u dubl konkurenciji, ali ako dobiju pravo učešća usljed velikog broja otkaza. Juče je bio i posljednji dan za prijavu, tako da je spisak konačan.

Najvažnije je ipak da je Novak Đoković odlučio da igra, uprkos spekulacijama da to neće učiniti, pa će tako u Tokiju probati da dođe do prve zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Ima već jednu, bronzanu osvojenu 2008. godine protiv Džejmsa Blejka, četiri godine kasnije poražen je u meču za treće mjesto od Del Potra, a u Riju od istog rivala je izgubio na šokantan način već u prvom kolu i to mu je jedan od najtežih poraza u karijeri.

"Odlazak u Japan znači promjenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi poslije šljake i trave, malo vremena za oporavak i za sve, zato morate da napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da time rizikuje da sebi smanji šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide", pričao je nedavno bivši španski teniser Aleks Koreča.