Nekadašnji centar Partizana je slobodan igrač

Srpski košarkaš Uroš Luković (32) raskinuo je saradnju sa Zadrom i nakon samo devet odigranih mečeva na početku nove sezone slobodan je u izboru nove sredine. Nekadašnji centar Partizana bio je jedno od najvećih ljetnih pojačanja u hrvatskoj košarci, ali je saradnja nakon dolaska iz Mornara trajala daleko kraće nego što se mislilo.

Kako je na društvenim mrežama saopštio njegov agent Miško Ražnatović, Luković je slobodan igrač, a to je ubrzo potvrdio i hrvatski tim.

Luković je dobro otvorio sezonu, pošto je na prva tri meča u ABa ligi ubacio dvocifren broj poena, ali mu se u nastavku sezone smanjila minutaža i uloga u timu. Više nije ponovio neku tako dobru partiju, pa je raskid ugovora sa Zadrom mogao da se zamisli.

Na početku sezone igrao je oko 14 minuta po meču, uz 7,8 poena i 3,5 skokova.

Prethodnih dana u Zadar je stigao američki centar Trevor Tomson, koji treba da zamijeni srpskog košarkaša u hrvatskom timu, a čelni ljudi kluba nadaju se da će to donijeti nešto bolje rezultate u nastavku regionalnog takmičenja. Trenutno su najlošiji tim ABA lige, sa skorom 1-8!

U dosadašnjem dijelu karijere Uroš Luković je nastupao za FMP, Kumanovo, estonski Tartu, Kožuv, MZT, Partizan, Mornar i Zadar. Uroš dolazi iz košarkaške porodice pošto su mu brat Marko i sestra Branka profesionalci, a poznato je da su svi veliki navijači Partizana.

(Mondo)

   

Tagovi: