Načelnik opštine Teslić i ambasador Japana u BiH održali sastanak

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i ambasador Japana u BiH Njegova Ekselencija Ito Makoto održali su danas sastanak u Sarajevu, koji je nedavno dogovoren prilikom posjete ambasadora Tesliću za vrijeme sportske manifestacije „Olimpijski dan“ održane u okviru sportskog kompleksa „Radolinka“.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru razgovarano je o nastupu naših olimpijaca na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i podršci Japana projektima unapređenja sportske infrastrukture na području opštine Teslić.

Takođe je razgovarano o saradnji između Teslića i japanskog grada Hirošime koje se ogleda u potpisivanju povelje „Gradonačelnici za mir“ koju je potpisao načelnik Miličević, a kojoj je do sada pristupilo preko 8.000 gradova i opština širom svijeta.

Ovom prilikom načelnik Miličević je pozvao Njegovu Ekselenciju gospodina Ita Makota da simbolično zajedno u Tesliću na lokaciji u gradskom parku ili u krugu sportskog kompleksa „Radolinka“ zasade drvo mira ginko biloba koje je preživjelo nuklearnu eksploziju u Hirošimi.

Ovom prilikom načelnik Miličević izrazio je zahvalnost ambasadi Japana za podršku koju ova zemlja pruža sve ove godine Republici Srpskoj i BiH.