Mladić optužen za smrt vozača motikultivatora kod Šekovića

Osnovni sud u Vlasenici potvrdio je optužnicu koja Sofrena Pavlovića (28) tereti da je, vozeći folksvagen polo, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač motokultivatora S.F.

Prethodno je, nakon sprovedene istage, optužnicu protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, koje ovog mladića tereti za ugrožavanje saobraćaja.

Pavlović je optužen da je ovu nezgodu izazvao 24. septembra prošle  godine, oko 17.25 časova, na regionalnom putu Caparde - Šekovići, upravljajući vozilom polo, čije je vlasnik, suprotno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

- Nije držao svoje vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja i druge okolnosti, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju, svjestan da usljed ovakve vožnje može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi - istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Kako se dodaje, nesreću je prouzrokovao u mjestu Papraća, opština Šekovići, tako što je, krećući se desnom kolovoznom trakom, iz smjera Capardi prema Šekovićima, brzinom od 82 km/h, sustižući motokultivator sa prikolicom, kojim je upravljao S.F. i čija je brzina iznosila oko 17 km/h.

Istaknuto je da se nije pridržavao neophodnog odstojanja iza motokultivatorske prikolice, te je čeonom stranom svog vozila udario u zadnju stranu prikolice, usljed čega je vozač motokultivatora S.F. zadobio povrede po glavi, vratu, leđima, potkoljenicama, natkoljenicama.

- Došlo je do potpunog odvajanja produžene moždine od kičmene moždine, odnosno do gašenja funkcije vitalnih centara mozga i smrti. Dakle, iz nehata, kao učesnik u saobraćaju, nije se pridržavao saobraćajnih propisa, usljed čega je nastupila smrt druge osobe - navedeno je u optužnici.

 

nezavisne.com

Tagovi: