Mladi fudbaleri BiH poraženi od Švajcarske

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na „Grbavici“ u prijateljskoj utakmici protiv odgovarajuće selekcije Švajcarske rezultatom 0:3.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo toga zanimljivog, pa je viđeno tek nekoliko poluprilika na obje strane. Prvu šansu za postizanje gola na utakmici imali su gosti u 12. minuti, kada udarac Mische Eberharda sa 16 metara odlazi nekoliko centimetara pored desne stative.

U 20. minuti dobru priliku je imao Carmine Chiappetta, ali je njegov udarac odbranio Muhamed Šahinović. U 42. minuti sa 18 metara šutirao je Ivan Bašić, ali je lopta od igrača Švajcarske završila u korneru.

Švajcarci su došli do prednosti u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Nils Reichmuth udarcem sa 16 metara poslao loptu pod prečku nemoćnog Šahinovića.

Gosti su udvostručili prednost u 59. Nakon lijepe akcije Antonio Sanchez se našao sam ispred Šahinovića i bez većih problema poslao loptu u mrežu. U 70. minuti sa 25 metara je šutirao Mischa Eberhard, a Muhamed Šahinović još jednom dobro interveniše. Minut kasnije, Tarik Ramić je presjekao jednu loptu, ali njegov udarac sa 16 metara brani Edin Omeragić. U 73. šut je sa distance oprobao i David Čavić, ali je Omeragić još jednom bio siguran.

U 77. minutu Tresor Samba postiže i treći gol za Švajcarsku udarcem sa 16 metara na asistenciju Andrina Hunzikera. U 85. minutu šut Franka Sabljića sa ivice šesnaesterca je završio u naručju dobro postavljenog Edina Omeragića.

„Zmajići“ će 26. septembra u 18 sati u Kranju odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

 

nezavisne.com

Tagovi: