PU Doboj: Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti policijski službenici Policijske uprave Doboj, su danas 04.12.2019. godine, u ulici Svetog Save u Doboju, vršili podjelu letaka pod nazivom „Samo je porodica pravi izbor“. 

Letak sadrži, između ostalog,  korisne savjete koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

Policijski službenici PU Doboj su tokom prvih jedanaest mjeseci tekuće  godine, sproveli dvije operativne akcije kodnih naziva „Mol“ i „Teatar“,  u kojima su lišena slobode tri lica. 

Za jedanaest mjeseci 2019. godine, na području naše Uprave oduzeto je ukupno 0, 548 g heroina, 99 g kokaina, 3.907 g marihuane, 0, 70  g hašiša, 1.145 g amfetamina, 67 sjemenki  kanabisa, 20 komada ekstazija i 28,5 komada medicinske droge.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, su danas ovim povodom u Srednjoj mješovitoj školi „Nikola Tesla“ u Tesliću,  za učenike i nastavno osoblje, održali predavanja  na temu „Prevencija zloupotrebe opojnih droga“,  a u cilju širenja svijesti o štetnosti i posljedicama koje nastaju konzumiranjem narkotika. Predavanja na navedenu temu i podjela promotivnog materijala vršiće se na području svih opština koje su u našoj  operativnoj nadležnosti. 
Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem preventivnih i represivnih aktivnosti usmjerenih na otkrivanju svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.