Miladin Stanić: Dva funkcionera SNSD-a jučer su prekršila dogovor o bojkotu rada institucija BiH

Šef Кluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić kaže da su direktor SIPA-e Darko Ćulum i zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedjeljko Jović prekršili dogovor o neučestvovanju u radu institucija BiH.

Naime, Stanić je objavio da su Ćulum i Jović jučer prisustvovali događaju u oragnizaciji Ministarstva sigurnosti BiH u Zvorniku, čime su funkcioneri SNSD-a prekršili dogovor.

“Nepuna 24 sata otkad sam izrazio sumnju da se može vjerovati SNSD-u da neće prekršiti dogovor lidera političkih partija svojim djelovanjem su pokazali da su moje sumnje bile opravdane”, naglasio je Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS-a je istakao da mimo dogovora sa sastanka SNSD nastavlja prikupljati potpise za peticiju kojom od veoma važnog pitanja po kojem je postignut konsenzus lidera, sada žele da naprave stranačku kampanju.

“Iako je bio dogovor da se na Inzkove nametnute odredbe Кrivičnog zakona reaguje institucionalno, kroz djelovanje Narodne skupštine RS-a i kroz povlačenje iz organa BiH, SNSD je nastavio stranačku peticiju čiji je cilj uvlačenje građana Republike Srpske u ovo pitanje. Milorad Dodik, očigledno strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza građana”, poručio je Stanić.

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpisu peticiju.

“Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Srpske je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju potpisati. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje institucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme”, pojasnio je Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS-a je izrazio posebnu bojazan šta može biti s ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana Republike Srpske.

“Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrijebljeni lični podaci građana koji su donijeli pobjedu SNSD-ovom Miloradu Simiću. Opravdano je i ovdje očekivati da će SNSD zloupotrijebiti lične podatke za svoju ličnu korist”, zaključio je Stanić.