Prijem povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Danas je povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, načelnik opštine Teslić, Milan Miličević organizovao prijem za udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Na prijemu se razgovaralo o svim potrebama i problemima sa kojima se suočavaju invalidna lica na prostoru opštine Teslić, kao i o aktivnostima koje su realizovali u prethodnom periodu, te o planovima za naredni period.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da budžet Opštine Teslić svake godine podržava rad udruženja, te dodao da je pred udruženjima ali i građanima jedan bolji period, jedna zdravija priča koja će funkcionisati na normalan način za dobrobit cijele lokalne zajednice.

„Budžet Opštine Teslić podržava rad ovih udruženja i redovnim sredstvima, ali i vanrednim sredstvima po potrebi, a evo danas smo najviše posvetili pažnje tome koliki je značaj eksternih izvora prihoda za ova udruženja, a to su prihodi koji se mogu ostvariti kroz međunarodne projekte, gdje mi preko Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije možemo pomoći da se kvalitetni projekti dovedu u opštinu Teslić i ova udruženja.“ – rekao je Miličević.

Iz udruženja su istakli dobru saradnju sa Opštinskom upravom kao i podršku u svakom momentu.

"Načelnik nam je najavio podršku i za narednu godinu, što je za sva udruženja od velikog značaja." - naveli su predstavnici Udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobilizuje podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Dan posvećen osobama sa invaliditetom ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obilježavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Tagovi: