Lukač: Tesliću potreban sistem video-nadzora

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je nadu da će u Tesliću u narednom periodu biti postavljen sistem video-nadzora.

Lukač je novinarima, nakon današnje posjete teslićkoj Policijskoj stanici, rekao da zbog nemogućnosti da se uspostavi kontakt sa lokalnom vlašću u ovoj opštini još nije postavljen sistem video-nadzora koji bi pomogao građanima da bezbjednije žive i raspolažu imovinom.

On je izrazio nadu da će se to biti učinjeno u narednom periodu, te poručio da će do tada policija i dalje uspješno da radi svoj posao. 

Lukač je podsjetio da je sistem video-nadzora uspješno postavljen u više od 35 lokalnih zajednica, uz značajnu podrčku lokalnih vlasti.

Govoreći o stanju bezbjednosti na podrčuju teslićke opštine, Lukač je istakao da je, zbog blizine međuentitske granice, primjetno izvršenje krivičnih djela krađa i teška krađa čiji počinioci dolaze iz Federacije BiH, ali da je, zahvaljujući dobrom radu policije, visok stepen njihove rasvijetljenosti, te da su otkrivene i grupe koje su dolazile u Teslić.

On je izrazio zadovoljstvo što u ovoj lokalnoj zajednici nisu evidentirani slučajevi teških krivičnih djela.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ukazao je na potrebu da teslićka policija poveća preventivni rad na smanjenjenju krivičnih djela.

On je naveo da su rezultati rada policije dobri i izrazio zadovoljstvo što tokom godine nisu pričinjena krivična djela koja bi izazvala veću uznemirenost građana.

Radinković kaže da je tokom sastanka rukovodstva Policijske stanice Teslić sa Lukačem akcenat stavljen i na materijalno-tehničku opremljenost policije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prethodno je u Doboju razgovarao sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem i posjetio sjedište Policijske uprave.

Tagovi: