Lovačka nagradna igra: Za dame večera, za muškarce šešir, meci i sprej za čišćenje oružja

Po mnogo čemu je Lovačko udruženje 'Srna' iz Srpca najoriginalnije, ali i najduhovitije u regionu. Osim uspješnog  ulova na plemenitu divljač i štetočine, srbački lovci organizuju i niz zanimljivih akcija.

Prehrana divljači u zimskom periodu, okupljanje kod lovačkih objekata i druženje sa kolegama iz drugih opština, uz neizbježne lovačke priče i pjesmu, samo su dio aktivnosti. Srbački lovci su otišli korak dalje, pa su organizovali i nagradne igre. Potvrđuje to i predsjednik LU ,Srna' Goran Savanović.

- Posredstvom društvenih mreža informišemo i edukujemo, ali i zabavljamo i nagrađujemo lovce. Upravo su u toku dvije nagradne igre. Postavili smo fotografiju ptičijeg pera i dame upitali od koje ptice je pero. Dvije dame ćemo nagraditi ručkom i pićem, rekao je Savanović.

Drugo pitanje je znantno teže i tiče se muških članova društva. Za njih nagradno pitanje glasi ovako: 'Koliko je korisnika lovišta na području Republike Srpske bilo do 2015. godine?' Za tačne odgovore spremne su tri nagrade, lovački šešir, kutija metaka i sprej za čišćenje oružja.

Originalno i duhovito, zaista.

Boško Grgić