Krivična prijava protiv bivšeg rukovodstva „Radoilinke“

Na današnjoj Petoj redovnoj sjednici SO Teslić pred odbornicima će se naći ni Prijedlog za podnošenje krivične prijave pred nadležnim Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju protiv bivšeg direktora Sportskog centra „Radolinka“ u Tesliću.

Ukoliko odbornici prihvate ovu inicijativu, prijava će biti podnesena i protiv predsjednika UO „Radolinka“ Željka Franjića i članova UO Nataše Mastilović i Bojane Milovanović. Odbornik SDS-a u SO Teslića Aleksandar Šakanović, koji je i inicijator ovog prijedloga, kaže da se ova četvorka sumnjiči za nekoliko krivičnih djela.

„Oni su svjesnim kršenjem zakona učinili nekoliko krivičnih djela koja su proizvela posljedice u negativnom poslovanju "Radolinke". Velikim finansijskim deficitom stvorili su veliku barijeru u daljem radu ove javne ustanove“, stoji u Šakanovićevom prijedlogu za podnošenje krivične prijave.

Bivši rukovodioci „Radolinke“, dodaje Šakanović, svjesno nisu primali žalbe službenim putem, nisu izvršavali rješenja inspektora o regulisanju radno-pravnog statusa optuštenih radnika, oslobađali su pojedine korisnike plaćanja zakupa bez odluke UO, NO i nadležnog
organa i prolongirali su donošenje odluke UO u tri navrata.

G. Dakić