Istraga o smrti djevojke u Kozarskoj Dubici: Predoziranje drogom bilo kobno

Djevojka M.D. (29), koja je pronađena mrtva u stanu u Kozarskoj Dubici, umrla je najvjerovatnije usljed predoziranja narkoticima, a zbog sumnje da joj je nabavio i dao drogu uhapšen je njen partner Z. U. iz Kozarske Dubice, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Djevojka je pronađena  u njegovom stanu u subotu uveče, a kako saznajemo istragom je  utvrđeno da  nije ubijena i nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, odmah se posumnjalo na moguće predoziranje narkoticima jer su određeni tragovi ukazivali na to. Obdukcija je, kako saznajemo, pokazala da je uzrok smrti navjerovatnije prekomjerno korištenje narkotika.

Izvor blizak istrazi je rekao da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je djevojka dan ranije i tog dana kada je nađena mrtva navjerovatnije koristila heroin.

- Sve ukazuje da je drogu nabavio njen partner Z.U. kod koga je povremeno i boravila u stanu zbog čega je i priveden. Oni nisu živjeli zajedno, ali je djevojka dolazila često kod njega - rekao je naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama kobno jutro nekoliko časova prije smrti djevojka M. D. nije se mogla probuditi, ali je bila živa.

- Nju je navodno momak pokušao da probudi i kada nije uspio otišao je na posao. Kada se vratio zatekao je mrtvu - rekao je naš izvor.

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su „Glasu Srpske“ da je nakon pronalaska mrtve djevojke u Kozarskoj Dubici uhapšena jedna osoba zbog krivičnog djela omogućavanje i uživanje opojnih droga.

- Više informacija u cilju zaštite istrage ne možemo da govorimo. Tek kada se obave sve istražne radnje i obdukcija stradale osobe biće poznato više  informacija - rekli su u PU Prijedor.

Poznanici stradale djevojke ispričali su da je njoj prije dvadesetak dana preminula majka, a bez oca je ostala još ranije. 

glassrpske.com