Husejinović: Jedino se doktor Stevandić bori za Rome

Smajo Husejinović iz Teslića politički je aktivan četiri godine, a na predstojećim lokalnim izborima kandidat je za odbornika u svom gradu, pod rednim brojem 27.

Nalazi se na listi Ujedinjene Srpske čiji je član od njenog osnivanja i, kako kaže, ova politička partija je imala sluha za njegova zalaganja i dali su mu priliku da bude dio liste i njihovog tima.

Kao pripadnik Romske nacionalnosti i predsjednik nacionalnih manjina romske zajednice Husejinović ističe da se kandidovao kako bi pomogao svojoj zajednici i doprinio boljem položaju Roma u istoj.

“Romima u Tesliću treba više razumjevanja od strane vlasti i veća pomoć u zapošljavanju, socijalna i zdravstvena pomoć, kao i mogućnost za kvalitetnije obrazovanje”, kazao je Husejinović za MojTeslić.info.

Naš sagovornik dodaje da položaj Roma trenutno nije na zavidnom nivou, da je njihov životni standard loš i zato se on odlučio kandidovati kao njihov predstavnik.

“Želim se boriti za naša prava ali i prava svih drugih ljudi bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, kazao je naš sagovornik.

Naglašava da je stranka čiji je kandidat oduvijek imala sluha za njegove ideje, te da  ga je posebno inspirisao predsjednik Ujedinjene Srpske, dr. Nenad Stevandić, u kome je prepoznao čovjeka koji se jedini bori za prava Roma u Republici Srpskoj.

Pored svog političkoj angažmana, Husejinović se godinama bavi muzikom i ponosno ističe da je otac troje djece koja mu daju snagu, kako kaže, u svemu što radi.

Naš sagovornik za kraj ističe da mu je potrebna podrška sugrađana kako bi ostvario svoje ciljeve i doprinosio svojoj zajednici i ovim putem je uputio poziv svima da 15. novembra izađu na lokalne izbore i obave svoju građansku dužnost.

T. Bogunović