Humanost na djelu: Mali Tarik na svoj rođendan leti u Istanbul na dodatne preglede

Maleni Tarik Rovčanin će nakon pregleda koje je obavio u Sarajevu u AGC Poliklinici s nalazima produžiti u Istanbul, gdje će obaviti dalje preglede i testove kako bi pronašao adekvatnu terapiju za svoje oboljenje.

Ovu informaciju je s radošću za Kliks potvrdila je njegova baka Zinajda koja će s dječakom i njegovim ocem 26. novembra otputovati za Istanbul. Još uvijek ne znaju koliko će ostati u Turskoj, ali se nadaju da će njihov odlazak tamo rezultirati pronalaskom adekvatnog lijeka za dječakovo oboljenje.

– Mi smo svakako u stalnom kontaktu s porodicom, nadamo se najboljim mogućim rezultatima iz Turske. Naša organizacija nastavlja pokrivati troškove koji su potrebni i svakako se nastavljamo boriti dalje. Tarik će u Turskoj obaviti potrebne preglede, genetičke testove i ljekari će pokušati utvrditi šta mu je tačno potrebno – rekli su iz organizacije Pomozi.ba

Porodica je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli dječaku, jer bez njihove pomoći ne bi došli do ovako velikog pomaka.

Povezana vijest: