Evo kako temeljno očistiti dasku za sječenje

Kako očistiti dasku za sječenje, a da budete potpuno sigurni da ste uklonili sve bakterije i patogene?

Ako ste u potrazi za korisnim savjetima za domaćinstvo, razmislite o tome da otvorite nalog na TikToku (ukoliko ga već nemate) i zapratite nekoliko vještih i ekonomičnih majstora koji na ovoj mreži nesebično dele provjerene trikove.

Jedan od takvih tiče se čišćenja daske za sečenje, a na ovoj mreži ga je podelila korisnica po imenu Melani Lajonelo.

Kako su daske za sječenje jedno od najvećih legla zaraze, pune su bakterija, bacila i generalno patogena koji i te kako mogu ozbiljno da vam naruše zdravlje, veoma je važno da se prilikom pranja detaljno dezinfikuju. A za najjednostavniji i najefikasniji način potrebne su vam namirnice koje već imate u kući, kaže Melani. 

Ona kaže da je potpuno pogrešno koristiti kupovna sredstva za dezinfekciju, jer ona sadrže "hemiju" koja nikako ne bi trebalo da dođe u dodir sa hranom, ali zato prirodni sastojci, poput krupne morske soli i limuna, "završiće posao".

U videu koji je objavila na TikToku, ona je objasnila i kako da to uradite. Prvo je potrebno da pospete so po cijeloj dasci, a zatim limun isjecite na pola i njime utrljate so u dasku. On će pustiti sok preko soli i rastvoriti je, a ostavite da sve tako odstoji jedno 15 minuta. Posljednji korak je da je isprete vodom, a rezultat je čista i potpuno dezinfikovana daska! 

- So je zrnasta pa pomaže da se izribaju svi ostaci hrane zaglavljeni u dasci za sječenje, a takođe  pomaže i da se sprječi rast bakterija i mikroorganizama - objasnila je Melani u videu. 

Ovaj trik naišao je na pohvale drugih korisnika TikToka.

- Nikada mi ništa ne očisti dasku dovoljno dobro tako da ću ovo sigurno isprobati - napisala je jedna korisnica, a javila se i osoba koja je potvrdila da trik zaista "radi". 

- Ovako me tata uvek učio da čistim dasku za sečenja kada sam bio mali. Odlično je! -

(MONDO)

Tagovi: