Lopov ukrao 35 kutija lijekova namijenjenih bolesnoj djeci, lijekovi vraćeni!

Nepoznati razbojnik danas je u prijepodnevnim časovima ukrao veću količinu lijeka “Diazepam klizme”, namijenjenog djeci sa smetnjama u razvoju. Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške, kaže da se radi o muškarcu visine oko 180 centimetara,odjevenom u maskirnu jaknu sa kapuljačom.

“Kombi, koji koristim za potrebe udruženja bio je parkiran kod Osnovnog suda u Gradišci. Žurio sam da uzmem nešto iz Osnovnog suda i ostavio kombi otključan.Lopov je lijekove,koji spadaju u grupu narkotika , ukrao i počeo bježati.

Stigao sam ga i oteo mu vrećicu u kojoj je bilo 35 kutija “Diazepama”, čija je vrijednost 2100 konvertibilnih maraka”, rekao je Šinik.

Lopov je pobjegao Vidovdanskom ulicom, a Šinik ga je prijavio policiji. Brzom akcijom policija je uspjela preko sigurnosnih kamera otkriti identitet lopova, a u toku je potraga za počiniocem ovog nedjela.

Zanimljivo je da Dragoslav Šinik ovim lijekom snabdijeva i veliki broj oboljelih mališana u Federaciji BiH. Šinik je poznat po svom humanom radu,ove godine već je organizovao nekoliko značajnih akcija. Brzom poštom nedavno je poslao pakete sa hranom i lijekovima za 50 mališana širom BiH. Povodom 15.januara, Međunarodnog dana vozača, kod carinskih terminala organizovao je spremanje i podjelu ručka za oko hiljadu vozača, a učesnik je i sportske manifestacije u kuglanju, koja je humanitarnog karaktera.

“Hvala policiji na brzoj akciji, hvala svim ljudima koji su stali na koju stranu i osuđuju nedjeloovog nečovjeka. Srećan sam da su lijekovi vraćeni, a oni znače život za naše male prijatelje, rekao je Dragoslav Šinik,jedan od najvećih humanistau našoj zemlji.

B.Grgić