Teslićanka objavila svoju drugu knjigu "Tišine glasa"

Zbirka pjesama "Tišine glasa" djelo mlade pjesnikinje Dragane Despić ugledalo je svjetlo dana.

Dragani je ovo druga objavljena knjiga nakon zbirke pjesama "Korakom do stiha" iz 2017. godine.

Kako sama kaže, ova knjiga je nešto drugo, drugi svijet, druga šansa.

"Knjiga sadrži 51 pjesmu i sastavljena od pet ciklusa. U prvom ciklusu je ljubavna poezija, ona zauzima i centralno mjesto i taj ciklus sadrži najveći broj pjesama. Takođe, sljedeći ciklusi su pjesme posvetnice, misaone, rodoljubive i pjesme generaciji", izjavila je Despić.

Sa svoje 23 godine završila je sociologiju na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci i već je objavila svoju drugu knjigu. Motiva za život, rad i pjesme kod nje nikada ne nedostaje, a za ovu knjigu je bilo raznih motiva, prenosi portal Micro Mreža.

"Motivi koji se prepliću su motiv čekanja, praštanja, životne ljepote, ljubavni itd", objašnjava Dragana.

Promocija ove zbirke organizovaće se zavisno od epidemiološke situacije. Dragana je iskoristila priliku da se zahvali onima koji su joj pomogli da njeno djelo "ugleda sunce".

"Veliko hvala recenzentima, pjesnicima Ranku Preradoviću i Miladin Berić, na inspirativnim recenzijama i Književnoj zajednici 'Vaso Pelagić' Banja Luka i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' Teslić, koji su bili izdavači ove knjige. Takođe, neizmjernu zahvalnost dugujem svojoj porodici, prijateljima i svima koji donose radost, sreću i inspiraciju u moj mali svijet. Posebno mi je drago što ovu knjigu krase ilustracije osoba koje su ni manje ni više nego definicije pravog i iskrenog prijateljstva", kazala je Despić i dodala da je Maja Lazić slikarskim talentom oslikala naslovnu stranu i tako dala uputstvo kako se slušaju „Tišine glasa". 

Ilustracijama u knjizi ovjekovječio se još jedan spomenik Nebojši Glogovcu i banjalučkim bebama pored pjesama posvećenim upravo njima, a za ove ilustracije bila je zadužena Dajana Ajder.