Đoković pregazio Kecmanovića za osminu finala

Novak Đoković je silovito prošao u osminu finala Vimbldona. On je savladao zemljaka Miomira Kecmanovića sa 3:0 u setovima.

Prvi set je protekao u potpunoj dominaciji Đokovića. Kecmanović kao da je bio impresioniran činjenicom da igra protiv slavnog zemljaka, pa u prvom setu nije uspio da pruži jači otpor.

Novak je u potpunosti diktirao ritam, pogađao vinere i koristio greške mlađeg zemljaka. Prvi set je na kraju dobio sa 6:0.

U drugoj setu Kecmanović je digao ritam igre. Uspio je u šestom gemu da spasi dvije brejk lopte ali to je bio nagovješaj onog što će da se desi u nastavku. Đoković je napravio brejk i zatim dobio drugi set sa 6:3.

U trećem setu sličan scenario u kojem su iskustvo i kvalitet došli do izražaja. Đoković je iskoristio treću brejk loptu i došao do brejka koji je potvrdio za vođstvo 3:1.

Novak je pri rezultatu 5:2 servirao za pobjedu ali se Miomir nije predavao napravio je brejk i produžio meč ali samo za kratko jer je iskoristio svoj servis i smanji na 4:5. Međutim na kraju je poražen 4:6.

U narednom kolu igra protiv sjajnog Holanđanina i velikog iznenađenja Van Rijtovena.

 

srpskainfo.com

Tagovi: