Đoković danas sa Dimitrovim u polufinalu Mastersa u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se juče  u polufinale Mastersa u Parizu pošto je ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Protivnik u polufinalu biće mu Grigor Dimitrov.

Novak je za manje od sat vremena očitao lekciju Cicipasu, koji je do ovog duela imao pozitivan međusobni skor sa srpskim teniserom.

Ubjedljivo i u drugom setu

Đoković je dominirao u gotovo svakom segmentu igre, bio veoma raspoložen i potpuno isključio opciju da protivnik utiče na ishod meča.

Neizvjesno je bilo samo u prvih par poena u kojima je Cicipas pružao otpor na Novakov servis. Uslijedio je brejk srpskog tenisera već u drugom gemu, a iz poena u poen Đoković je pojačavao tempo.

Do kraja seta napravljen je još jedan brejk, a malo je nedostajalo da Novak set osvoji bez izgubljenog gema. Cicipas je uspio da se upiše na semafor preokretom u šestom gemu u kojem je gubio sa 0:40.

Drugi set obećavao je veću borbu kada je Cicipas osvojio prvi gem bez izgubljenog poena, ali nije dugo potrajala njegova dobra igra, pošto je Đoković ponovo napravio rani brejk, a ubrzo još jedan i to je značilo kraj svakom nadanju Cicipasa dobrom rezultatu.

Meč je potrajao samo 58 minuta, nakon čega je Cicipas gotovo istrčao sa terena u Parizu.

Novakov protivnik u polufinalu u Parizu biće bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je savladao Garina sa 6:2, 7:5.

Meč se igra u 14 časova

RTS

Tagovi: