Detalji monstruoznog ubistva mladića: Prvo nož u leđa, pa osam uboda u tijelo

Dalibor Mandić (36) iz Banje Luke prvo je nož zario u leđa radnom kolegi Arielu Bogdanoviću (28) da bi ga zatim dokrajčio sa još osam uboda, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, obdukcijom je utvrđeno da je žrtva zadobila ubodnu ranu u predjelu leđa, odnosno ramena, te da ima još osam uboda po cijelom tijelu, a smrt je nastupila zbog gubitka krvi.

Mandić je, kako saznajemo, osim u policiji i u Tužilaštvu na neki način priznao zločin te je ispričao da je imao loše međuljudske odnose na poslu s kolegama među kojima je i ubijeni. On ipak nije detaljno razjasnio motiv ubistva koji i dalje ostaje zamagljen.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Mandić osim lošeg odnosa s kolegama pričao i da je imao teško djetinjstvo.

- Rekao je da se ni sa kim nije dobro slagao, da su ga kolege ignorisale te potvrdio da je imao loše odnose sa Bogdanovićem, ali zašto ga je usmrtio nije razjasnio. Sve ukazuje da se radi o osobi koja ima određene psihičke probleme zbog čega će vjerovatno biti traženo njegovo psihijatrijsko vještačenje - rekao je izvor.

Dodao je da se ranije pominjalo da je u pitanju i ljubomora zbog neke djevojke, ali Mandić nije pominjao djevojku na ispitivanju.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je u policiji priznao ubistvo i rekao  gdje je bacio nož kojim je izvršio zločin. Mandića terete za teško ubistvo, a ovaj monstruozni zločin desio se  u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe  i tržnog centra "Merkator" na Bulevaru srpske vojske u Banjoj Luci.

Izvor iz istrage je kazao da je policija došla do određenih indicija koje ukazuju da je Mandić unaprijed planirao zločin. On je navodno pripremio odjeću, te nož kojim je izvršio zločin, a Bogdanovića je sačekao na putu sa posla. Susreli su se u blizini tržnog centra "Delta" gdje je došlo do sukoba tokom kojeg ga je i ubo u leđa. Bogdanović je zatim tako ranjen i krvareći pokušao da pobjegne od napadača te je pretrčao Bulevar srpske vojske sve do benzinske pumpe u blizini "Merkatora".

Tu ga je Mandić stigao   kada je on pao te ga je izbo još osam puta nožem i pobjegao. Nakon zločina Mandić je skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner. Policija je tu odjeću, odnosno crvenu jaknu pronašla. Ubistvo Bogdanovića su snimile kamere video-nadzora i na snimcima se vidi da napadač trči za žrtvom preko ulice te ga sustiže kada on pada na ulicu. Vidi se da se Mandić saginje prema Bogdanoviću koji je ležao te ga ubada snažnim zamasima. Nakon toga se okrenuo i pobjegao prema "Akvani".

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj IT firmi u Banjoj Luci.

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci predložio je određivanje pritvora Daliboru Mandiću kojeg sumnjiče za teško ubistvo Ariela Bogdanovića. Pritvor je predložen zbog bojazni od bjekstva, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira. Pritvor se traži u zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

glassrpske.com