Četiri koraka do nezaboravnog seksa

Strast je prolazna, to nije tajna, ali može da se vrati, čak i ako vam se čini nemogućom misijom. Djeluju čak i najjednostavnije metode, samo morate primjeniti one prave.

Usporite

Svakodnevica u kojoj živimo vrlo je užurbana, što za posljedicu ima zanemarivanje ličnih i tuđih potreba. Seksualna terapeutkinja Irena Fer savjetuje parovima da uspore tempo, ukoliko žele da vrate strast u vezu.

"Nerijetko brzamo do cilja i zanemarujemo proces, a time, u ovom slučaju, 'ubijamo' strast i udaljavamo se od partnera. Trebalo bi da usporimo jer na taj način jačamo povezanost. Kada se posvetimo jedno drugom, vraća se strast", kaže Fer.

Dozvolite sebi da budete ranjivi

Ako se na intimnom polju suzdržavate od straha da ćete biti povrijeđeni, vrijeme je da se suočite sa svojim strahovima i opustite.

"Prepustite se jedno drugom. To možete da postignete tako što ćete raditi stvari zajedno. Unošenjem ranjivosti produbljujete odnos, gradite vezu i jačate želju. Potrebni su sitni trenuci ranjivosti i preduzimanja određenog rizika kako bi se rasplamsale strasti", objašnjava terapeutkinja.

Poradite na rječniku

Spavaća soba je jedino mjesto na kojem je dozvoljeno pa čak i poželjno govoriti prostakluke. Takozvani "dirty talk" najlakši je način da začinite seksualni život.

"Recite svom partneru šta želite da vam radi ili mu otkrijte šta ćete vi njemu raditi, opišite mu poziciju koju želite da isprobate - ili mu jednostavno šapnite na uvo da ga jako želite", savjetuje doktorka Daun Majkl, stručnjak za odnose i klinički seksolog. Ako ste nesigurni u ovom području, Fer savjetuje da govorite partneru u čemu uživate pod čaršafima.

Promijenite raspored

Rutina je glavni ubica strasti. Ako inače imate običaj da ljubav vodite uveče, učinite to ujutru ili poslijepodne. Umjesto da svako veče provodite na kauču, izađite na večeru ili u bioskop. Sredite se za izlazak i uživajte jedno u drugom.

(Prva)

Tagovi: