Brojni Teslićani potpisali peticiju "Imam pravo da znam"

U u okviru inicijative Srpske demokratske stranke za prikupljanje potpisa građana širom Republike Srpske za javno objavljivanje Programa reformi BiH, dokumenta koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, peticiju “Imam pravo da znam” podržali su danas brojni građani Teslića na štandu koji su organizovali Mladi SDS u centru Teslića.

Peticiju su danas potpisali i predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić Milan Miličević i predsjednik Opštinskog odbora SDS Teslić Milan Kasapović, podržavši akciju Mladih SDS Teslić.

Miličević je ovim povodom izjavio da kroz aktivnost potpisivanja ove peticije u organizaciji Mladih SDS Teslić mi kao Srpska demokratska stranka želimo da postignemo samo jedno, a to je da znamo šta se u ovoj zemlji radi.

Dakle, ako neko potpiše dokument od koga zavisi sudbina cijelog naroda u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini, a mi ne znamo šta je potpisano, znači da bauljamo u mraku i medijskom i političkom već čitav niz godina i zato želimo da se napokon otvore knjige i da znamo šta stoji iz dokumenta koji se zove 'Program reformi'. To je glas javnosti, a koliko taj glas javnosti ovoj vlasti nije važan naravno govori i nepodržavanje inicijative o raspuštanju lokalne skupštine u Tesliću. Dakle, toliko o tome koliko vlast vodi računa šta narod misli. Ponoviću nešto što možda zvuči kao fraza: nije vlast tu zbog sebe, nego upravo zbog tog naroda. Ako vlast zna da priđe tom narodu i traži od njega podršku na izborima, onda vlast mora da radi u interesu tog naroda“, rekao je Miličević.

Predsjednik OO SDS Teslić Milan Kasapović rekao je da OO SDS Teslić daje punu podršku inicijativi Srpske demokratske stranke na prikupljanju potpisa za peticiju da se objavi „Program reformi BiH“, jer građani imaju pravo da znaju šta je to tačno potpisano u tom dokumentu i šta se u njemu nalazi, te da će se skidanjem tajnosti sa tog dokumenta pokazati da li se u njemu nalazi nešto što nije dobro za Republiku Srpsku i srpski narod.

Kasapović je pozvao građane da podrže ovu peticiju jer je javnost i transparentost u interesu svih građana.

Predsjednik Mladih SDS Teslić, Stefan Vidović izjavio je ovom prilikom da Mladi SDS, kao i sav narod Republike Srpske želi da zna šta se nalazi u dokumentu pod nazivom „Program reformi BiH“, to jest šta se potpisuje u ime Republike Srpske. Vidović je dodao da nije u redu da šačica ljudi kroji sudbinu naše zemlje

Cilj ove peticije je da se dokument “Program reformi BiH”, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, odmah objavi i da, prije slanja u sjedište NATO-a, o tom dokumentu svoje mišljenje da Narodna skupština Republike Srpske.

Peticija se provodi u svim gradovima i opštinama Republike Srpske i trajaće do nedelje 15 decembra, a u Tesliću se osim na štandovima organizuje i putem mjesnih odbora Srpske demokratske stranke, kao i u prostorijama stranke za članove i simpatizere, kao i sve ostale građane.

SDS Teslić