Branka Blagojević, pjesnikinja koja dolazi velikim koracima

Branka Blagojević, pravnica u Gradskoj upravi u Gradišci, poezijom je skrenula pažnju književne kritike i čitalaca. Tokom narednog ljeta Branka očekuje da joj svjetlo dana ugleda zbirka poezije, a do tada ubire nagrade širom Balkana.

"Nagrađena sam u Mrkonjić Gradu od strane „Kluba umjetničkih duša“, za ljubavnu poeziju. Dobila sam plaketu „Musa Ćazim Ćatić“ od istoimenog udruženja u Odžaku, objavila sam poeziju u književnim časopisima u Kruševcu, Podgorici, Mrkonjić Gradu i drugim gradovima. Poezija je moja sudbina, ona mi otvara sva vrata ovoga svijeta", rekla je Blagojevićeva.

Branka Blagojević piše ljubavnu, rodoljubivu i dječiju poeziju. Omiljena tema su joj i ćirilica i pozitivne vibracije među ljudima.

Sarajevska „Balkanska pjesnička unija“ dodijelila joj je certifikat za kvalitet pjesničke kreacije izrečen u pjesmi „Ogoljena do srži“.

"Ponosna sam na sve nagrade koje sam dobila i na objave u brojnim štampanim i elektronskim časopisima. Ponosna sam na podršku koju mi pruža profesorica Radana Vila Stanišljević i brojni prijatelji  iz mog grada, pa i šire. Ali ponosna sam što sam se ostvarila i u porodici, kao majka, te kao pravnica na radnom mjestu. Poezija me oplemenjuje", rekla je Branka Blagojević.

Zanimljivo je da će umjetničkim fotografijama Brankinu zbirku ukrasiti Milena Erceg, najpoznatije umjetnička fotografkinje iz naše zemlje.

B. Grgić