Svjetski dan poezije: Danas napiši stih i kafa je besplatna

''Napišite stih, za muzički hit'', naziv je pete po redu godišnjice Julius Meinla, koji će još jednom obradovati građane širom Bosne i Hercegovine besplatnom kafom.

Zapravo, kafa neće biti besplatna, već će se plaćati stihovima, ta će građani naše zemlje i ove godine imati priliku otkriti kako je poezija duša onoga što odavno već vole – muzike.

Podsjetimo, platite kafu stihom je međunarodna Julius Meinl promocija, koja se organizuje svakog 21. marta slaveći Međunarodni dan poezije. Ova promocija iz godine u godinu privlači sve više i više ugostiteljskih objekata, pa ćemo tako ove godine imati više od 50 kafića uključenih u ovaj projekat.

Poezija može učiniti svijet boljim, a poezija skrivena u muzici čini svijet boljim mjestom, te u to ime pozivamo sve ljubitelje lijepog stiha, da se inspirišu Julius Meinl i napišu svoje stihove, čime će ujedno platiti svoju kafu.

Protekle godine stihove je napisalo skoro 100.000 ljudi u samo jednom danu, a više od 36 miliona ljubitelja kafe pročitalo je vaše stihove putem društvenih mreža. Medijska pokrivenost širom svijeta, uključujući časopise GQ, ELLE i Loney Planet, doprinjeli su tome da za ovaj projekat čuje 162 miliona ljudi, a uz ovogodišnju zanimljivu muzičku temu, koja privlači još više gostiju u ugostiteljske objekte, vjerujemo da ćemo oboriti prošlogodišnje rekorde.

Globalni ambasador projekta “Platite kafu stihom”, je JP Cooper je, talentovani pjevač i kompozitor, koji je nominovan za prestižnu nagradu MTV.co.uk. Neki od njegovih hitova “Perfect Strangers”, “Septembar song” i “She’s on my mind”, su dugo bili na vrhovima top lista, a njegovi hitovi su preslušani 343 miliona puta, putem Spotify platforme, javlja Klix.

JP Cooper će komponovati pjesmu u čast svih pjesnika svijeta, a autora najinspirativnijeg stiha nagradićemo i ulaznicom za njegov koncert.

Dakle, jeste li spremni da uzburkate emocije i vašu kafu platite stihom?

Ugostiteljski objekti u kojima vašu kafu ili čaj možete platiti stihom:

Banjaluka: Vespa caffe, Medeni Kredenac, Jova Bar, Kafe picerija Tamaris, Caffe bar Varadero, Caffe Dionis 4, Di Vine, Hart, Flamenco, Casa Loca.

Gradiška: Wall Street.
Kostajnica: Level Caffe & Longe.
Prijedor: Preduzeće, Downtown.
Ključ: Caffe bar Lane.
Novi Grad: Caffe poslastičarnica Verona.
Kozarska Dubica: Lounge bar Marshall.
Trn: Kafe slastičarna Dandy
Ljubuški: Caffe bar Bell Ami.
Doboj: Caffe bar Gothic, Boomerang caffe, Hotel Park, Teatar kafe.
Teslić: Caffe Vuk
Prnjavor: Kafe bar King, Pizzabar Cvijeta, Caffe bar Troja.
Brod: Caffe poslastičarnica Dionis.
Brčko: Amazon, Caffe Caffe, The Box, City Club, Caffe Paris, Pub Tri sobe, Centro bar.
Sarajevo: Caffe Ort, Tutto Benne Snack bar, Mrvica Old Town, Mrvica, Moj Caffe, Boutique Mercato, Soho Caffe restaurant.
Tuzla: Caffeteria Intermezzo, Caffe pizzeria Quadro.
Neum: City Bar&Caffe.

Tagovi: