Povećan broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom februara broj krivičnih djela povećan je za 34,8 odsto, a saobraćajnih nezgoda za 14,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.
Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je da su tokom februara evidentirana 89 krivična djela opšteg kriminaliteta, od čega je 60 razriješeno. 
Nadležnom tužilaštvu podnesena su 86 izvještaja protiv 73 lica, od kojih su 31 povratnici u izvršenju krivičnih djela. 
Najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta su djela protiv imovine kojih je u februaru evidentirano 64. 
Evidentirano je 16 slučajeva nasilja u porodici. 
U ovom periodu nisu evidentirani slučajevi krađe motornih vozila. 
Otkrivena su četiri krivična djela zloupotrebe droge. 
Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zbog kojih su uhapšena dva lica, smanjen za 10,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 
Na putevima u nadležnosti dobojske Policijske uprave u februaru su evidentirane 63 saobraćajne nezgode, što je za 14,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine. 
Evidentirana je jedna saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo jedno lice.Teže su povrijeđena tri lica, a 18 osoba je lakše povrijeđeno. 
Žigić je naveo da su iz saobraćaja isključena 282 vozača, što je za 0,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, te napomenuo da je u 75,9 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola. 
Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar ocijenio je da je bezbjednosna situacija u februaru bila zadovoljavajuća. 
On je naveo da je pripremljen plan aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela krađe koje su posebno zastupljene na području Doboja, Teslića i Modriče.

Tagovi: