Buran dan u Parlamentarnoj skupštini BiH

Početak današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je očekivanja da će ovo biti buran dan, s obzirom da je na dnevnom redu rasprava o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Poslanik NDP Momčilo Novaković kazao je da je pozicija svih poslanika jasna.

"Jedna od uvaženih koleginica je u svojoj diskusiji rekla kako je Savez za promjene u podaničkom položaju prema SDA. Kada govorimo o podaničkom položaju, ne znam u čemu je razlika između podaničkog položaja prema HDZ, SBB, DF... Došao sam do zaključka da je u ovom Parlamentu usvojeno 607 zakona. Od tih 607, 515 je podržao SNSD. Od tih 515 zakona SNSD je za 504 identično glasao kao SDA. Usvajanje bilo kojeg od dva predloga komplikuje odnose u BiH", kazao je Novaković.

Dušanka Majkić je odgovorila da SNSD nema razloga da bude inferioran prema bilo kojoj partiji, pa ni prema HDZ.

"Nemamo potrebe da se bilo kome ulizujemo ili dodvoravamo. Nemojte da pogrešno tumačite stvari, niste vi taj koji to treba da čini, nemate argument", kazala je ona.

Novaković je upitao Majkićevu da li se sjeća kako je 2000. godine SNSD ušao u vlast na nivou BiH.

"Nije vas izabrao narod. Ne znam sjećate li se koliko ste imali poslanika i kako ste ušli u vlast, ko vas je tada izabrao. Puno toga je iza vas posuto pepelom. Previše pamtim ovde u ovom Parlamentu. Ponekad je bolje ne čačkati jer bih mogao iznijeti još niz argumentata a ne samo ovaj koji sam iznio", naveo je on.

Aleksandru Pandurević iz SDS čudi “gadljivost” SNSD prema SDA.

"Čini mi se da postoji neka neusaglašenost unutar SNSD", kazala je Pandurevićeva.

 

Tagovi: