Miličević: Dan Republike izraz jedinstva srpskog naroda

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je da je Dan Republike izraz jedinstva srpskog naroda.

Na prijemu koji su Opštinska uprava i lokalne boračke organizacije organizovale povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, Miličević je rekao da je Teslić dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske, jer je u njene temelje živote ugradilo 650 boraca iz ove opštine.

Miličević je sinoć zajedno sa predstavnicima Opštinske boračke organizacije i teslićke Organizacije boraca odbrambeno-otadžbinskog rata – OSTAV svečano otvorio izložbu ratnih fotografija teslićkih srpskih brigada.

On je naveo da je na ovim fotografijama jasno prikazano sa kojom je patnjom, boli i krvi stvorena Republika Srpska.

"Istorijske činjenice jasno govore ko je tada bio najvažniji. Najbolji među nama su dali svoje živote, ali mi smo tu da ih se sjećamo i da ova izložba, koju ćemo organizovati i narednih godina, bude čas istorije i mlađim generacijama koje treba da znaju i zapamte 9. januar - Dan Republike", rekao je Miličević.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Stanko Stanković rekao je da je u temelje Republike Srpske sa teslićkog područja živote ugradilo 650 boraca, 3.500 je ranjeno od ukupno 11.000 učesnika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, organizovan je za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, borce otadžbinskog rata, kao i predstavnike javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života opštine Teslić, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

Tagovi: